Besparen op boodschappenShampoo, toiletpapier, tandpasta, scheerschuim, scheermesjes, het zijn allemaal producten die je het hele jaar door nodig hebt. Je schaft deze producten waarschijnlijk aan wanneer ze op zijn en bouwt geen voorraad op. In feite schuif je het probleem voor je uit, omdat je over een paar weken in dezelfde situatie terecht komt. Lees in deze blog hoe je kunt besparen door producten te kopen in grootverpakkingen.  

Besparen met grootverpakkingen

Het loont niet alleen tijdens sport of werk om vooruit te denken, ook tijdens het doen van de dagelijkse boodschappen is dit zeer aan te raden. Door een voordeelverpakking deodorant te kopen van 20 stuks ben je niet alleen goedkoper uit, ook hoef je niet meer lastminute naar de winkel om een bus deodorant te halen.

Bedenk bij ieder product afzonderlijk of het nuttig is om voor een A-merk of voor een B-merk te kiezen. Soms is goedkoop namelijk duurkoop. In het geval van een deodorant is de keuze voor een A-merk vaak beter, omdat deze effectiever werken en dus uiteindelijk ook langer meegaan. Een goedkoper merk werkt over het algemeen minder goed, waardoor je meer deodorant moet gebruiken en sneller door je voorraad heen bent.

Altijd voordeel met een voordeelverpakking?

Over het algemeen heeft een grootverpakking ook daadwerkelijk voordeel, maar het is belangrijk om scherp te blijven. Het komt regelmatig voor dat één grootverpakking duurder is dan vier kleine verpakkingen die samen evenveel inhoud hebben als de grootverpakking. Het lijkt de omgekeerde wereld, maar het heeft te maken met meerdere factoren.

Online betalen
Bestel grootverpakkingen makkelijk online en til niet meer met zware boodschappen

Zo is het aantal alleenstaanden in Nederland gegroeid en is de verwachting dat dit aantal de komende jaren blijft groeien. Alleenstaanden doen vaak boodschappen voor één persoon. De kleinere verpakkingen zijn hierdoor meer in trek dan de grotere verpakkingen. Een tweede factor is dat er binnen een gezin steeds meer voor het individu wordt gekocht. De één wil een shampoo voor krullend haar, de ander wil een shampoo voor meer volume. Er wordt vaak met iedereen rekening gehouden, wat betekent dat er meerdere producten worden aangeschaft in kleinere verpakkingen.

Ook blijkt dat winkelketens de grootte van de verpakking aanpassen op consumenten die boodschappen op de fiets doen. Hoe kleiner de verpakking van het product is, hoe meer producten er in de fietstas passen.

Bestel grootverpakkingen online

Het beste is om grootverpakkingen online te kopen. Dit heeft meerdere voordelen. Ten eerste hoef je niet fysiek naar de winkel te gaan. Op deze manier heb je een minder grote kans op impulsaankopen, omdat je online je boodschappenlijst afwerkt en niet wordt afgeleid. Daarnaast hoef je niet meer te tillen met zware boodschappen en is vaak de levering van de online bestelling gratis. 

Ten tweede ben je online negen van de tien keer goedkoper uit dan in de supermarkt. Het devies is om vooral zelf scherp te zijn op de prijs. Winkels zijn tegenwoordig verplicht om de prijs van een kilo bij het product te zetten. Maak hier dan ook gebruik van.

Je uitgaven en inkomsten in één overzicht?

Naast je uitgaven aan boodschappen, kan HuishoudBoekje.nl al je inkomsten en uitgaven overzichtelijk maken. Hiernaast geeft het huishoudboekje een prognose van je saldo en wat de beste bespaarmogelijkheden zijn. Het is mogelijk om de Basis versie van Huishoudboekje gratis te gebruiken.