Netflix

Geld besparen kan op allerlei manieren, sommige zijn lastig, anderen een stuk makkelijker. Één van de makkelijkste manier om elke maand wat geld te besparen is om je Netflix-abonnement te delen met je vrienden.

Door een bepaalde functie van Netflix kun je op meerdere apparaten tegelijk je favoriete series kijken. In deze blog vertellen we je hoe je dat in je voordeel kunt gebruiken, en hoe je er geld mee kunt besparen.

Netflix op meerdere schermen

Bijna iedereen is wel bekend met Netflix. De online dienst biedt een enorm aanbod aan films en series aan, bovendien wordt dit aanbod regelmatig aangevuld. Door een Netflix-abonnement te nemen bespaar je dus al een hoop geld op dvd’s, blu-rays, en bioscoopbezoekjes.

Netflix biedt drie soorten abonnementen aan: een basis- standaard- en premium abonnement. Je kunt op je abonnement besparen door een goedkopere versie te kiezen. Het standaard- en premium abonnement van Netflix bieden echter een handig voordeel: je kunt op meerdere schermen tegelijk kijken, en dat biedt mogelijkheden.

Je kunt Netflix tot op maximaal vier schermen tegelijk kijken
Je kunt Netflix tot op maximaal vier schermen tegelijk kijken

Door gebruik te maken van één van de meer uitgebreide abonnementen kun je dus met meer mensen tegelijk kijken. Met het standaard abonnement (€10,99) kan er op twee schermen tegelijk worden gekeken, en het premium abonnement (€13,99) biedt zelfs de mogelijkheid tot vier schermen tegelijk.

Netflix-account delen met vrienden

Deze functie is bedoeld voor gezinnen waarin meerdere mensen tegelijk gebruik willen maken van Netflix. Zo kan de vader een oorlogsfilm kijken op de grote tv terwijl z’n zoon een serie aan het kijken is op zijn iPad, en zijn dochter via de telefoon van mama een kinderserie kijkt.

Je hoeft echter geen gezin te hebben om van deze functie gebruik te maken, ook als vriendengroep kun je hier veel profijt uit halen. Denk er maar eens over na: als je met vier vrienden een premium abonnement op Netflix neemt kunnen jullie daar alle vier gebruik van maken. Als je de kosten eerlijk verdeeld ben je in dat geval geen €13,99 per maand kwijt aan Netflix, maar kost de streamingdienst je maandelijks slechts €3,50.

Door je Netflix-account met drie andere vrienden te delen betaal je slechts €41,97 per jaar en kun je dus wel €125,91 per jaar besparen! Zelfs als je je account met maar één vriend deelt loop je al voordeel op, jij en je vriend betalen dan beide €65,94 per jaar. Of je je Netflix-account nu besluit te delen met één of drie andere vrienden, je bent hoe dan ook goedkoper uit dan wanneer je het goedkoopste Netflix-abonnement voor jezelf zou houden. Dan ben je namelijk €95,88 per jaar kwijt.

Van het geld wat je als vriendengroep bespaart kun je een keer iets leuks gaan doen
Van het geld wat je als vriendengroep bespaart kun je een keer iets leuks gaan doen

Door je Netflix-account te delen met je vrienden kun je dus heel gemakkelijk meer dan €100 per jaar besparen. Het mooiste van deze bespaaractie is misschien nog wel dat je niet de enige bent die profiteert, je vrienden besparen namelijk net zo veel. Dat betekent dus dat je als vriendengroep in totaal €491,64 per jaar bespaart!

Geld besparen op Netflix en meer

Uiteraard is Netflix niet de enige plek waarin je op kunt besparen. Denk maar aan je andere abonnementen, je telefoon- en internetkosten, en je dagelijkse boodschappen. Wil jij ook beginnen met geld besparen? Dan is het handig om eerst inzicht te krijgen in al je inkomsten en uitgaven op een rijtje te zetten.

Het online huishoudboekje van HuishoudBoekje kan je hierbij helpen. Hier maak je eenvoudig een overzicht van al je inkomsten, uitgaven, en je bankrekeningen. Hierdoor zie je precies waar je geld binnenkomt en waar je het aan uitgeeft. Probeer HuishoudBoekje nu gratis en kijk waar jij kunt besparen.